Vettä jo kolmannessa polvessa

Alavieskan LVI Oy pähkinänkuoressa

Vettä jo kolmannessa polvessa!

- Kokemusta ja ammattitaitoa pitkältä ajalta
- Ammattitaitoiset asentajat ja myyjät
- Hyvät varastot, IKH-verkkokauppa
- Luotettava kivijalkaliike

Alavieskan LVI Oy:n historiaa

Useista asuintaloista puuttui 1900-luvun alkupuolella viemärit ja vesijohdot. Vaatimustaso nousi ja tuli halu luopua kantovedestä ja ulkohuusseista. Tuli tarvetta putkitöitä tekeville kansalaisille. Niinpä Kaarlo Julius Simonen aloitti putkityöt viisikymmentäluvulla. ”Kallen” työnjälki todettiin hyväksi ja työt lisääntyivät.

Jawalla työmaalle

Aluksi Kallen vei rakennustyömaille Jawa-merkkinen moottoripyörä. Jawan tarakkaan köytettyyn vaneriseen satulalaukkuun oli mahdutettu tarvittavat työkalut. Tarvittavat putket ja viemärit sai köytettyä Jawan runkoon kiinni, näin pidemmätkin materiaalit saatiin työmaalle.

Kallen pojan nimi oli Olli. Aluksi Olli kulki opissa isänsä mukana. Kehityttyään asentajaksi Olli meni vieraan palvelukseen vuosiksi 1955-1981. Noina vuosina työkohteita oli omakotitaloista aina ydinvoimalaan saakka, voimalan teon aikaan Olli oli Teollisuus Huberin palveluksessa.

Olli perusti yrityksen Tmi Olli Simosen 1981, LVI O. Simonen Ky 1991 ja 2001 Alavieskan LVI Oy:n.
Nykyiseen osoitteeseen (Puurakenteentie 2, Alavieska) Ylivieska-Kalajoki päätien varteen yritys muutti 2004.

Toimintaa kehitetään

Alavieskan LVI Oy:n toimintaa kehitettiin ja sitä tukemaan lisättiin pelletinmyynti 2011 ja varsinainen rautakauppa-IKH myymälöineen 2013.

Ollin pojista Sami aloitti putkityöt 80-luvulla. Petri valmistui LVI-insinööriksi 1994, jonka jälkeen hän hankki kokemuksen Keskus Meijerien Eläkekassan, Koivula Oy:n, YIT:n, Skanskan, Thomesto Engineeringin, Coca Colan, energiayhtiöiden, pankkien ja ESP:n projekteissa.

Nyt vuonna 2017 ammattitaitoiset asentajat rakentavat LVIK järjestelmiä lähinnä Kokkola, Kalajoki, Rautio, Merijärvi, Pyhäjoki, Ylivieska alueella. Rautakaupan puolella on lisäksi ammattitaitoiset rautakauppapuolen myyjät. 

Kattava varasto

LVI varastomme lienee alueemme kattavin ja IKH-myymälämme työkaluvalikoima hyvä. Kauttamme saa hankittua kaikkia IKH:n varaosia ja työkaluja. Myös rakennuspuolen tavaraa on hyvin saatavilla.  

Tänä päivänä Kallen Jawan vanerisista satulalaukuissa olleilla käsityökaluilla aloitettu toiminta tuo työtä 10-15 henkilölle.